söndag 28 september 2014

En härlig måbra-dag i garnets tecken

I går var det dags för Stick & syfestivalen i Borås. Blev förvånad av den långa kön till entrén när jag kom strax efter 10 men den rullade på snabbt.  Hela min tillvaro under de senaste två veckorna har varit på temat , snabbt, fort och brådis. Så även igår hade jag känslan av att jag var tvungen att handla "snabbt" innan allt tog slut - inte bra eller?

Varvade ner genom att bara strosa runt och uteslöt ganska snabbt syavdelningen och dess symaskiner för det har aldrig legat för mig.

Hamnade hos Petra på Magasin Duett och eftersom jag bestämt mig för att sticka en Caramel tröja fick dessa nystan av Supersoft följa med hem. Tänk att garn kan ha en så lugnande effekt på mig (och säkert många andra med).

Supersoft till Caramel

Träffade även Maria Magnusson, designern bakom Surry Hills och vi pratade garn en stund. Garn till Surry Hills köpte jag också och det blir två olika material, en tråd Supersoft och en tråd Magasin Duetts Lingarn.


Surry Hills-garn

Studerade spinnrockar och pratade att lära mig spinna med tjejer från Charlottendals gård och nu har jag bokat upp mig på en kurs i att spinna garn någon dag i slutet av oktober. - som jag har längtat att hitta en sån kurs :) 


Charlottendals gård
Träffad även mina härliga Grötö-väninnor Victoria och hennes lille juvelbebis samt Lotta  och det blev kramar, låång fika på em med mycket prat och mycket stickning. Extra kul var det att träffa Evelina (eddy) eftersom jag just nu har hennes Furuvikssockor på gång.


Vickan och Evelina
Alltd lika glad Lotta
Skulle sedan inte ha mer men hittade i slutet på dagen detta underbara handfärgade silke garn som det bara stod mitt namn på (inser nu att jag snöat in på rosa av någon anledning).
Ska bli en vacker sjal till mig, men när - ja det vet jag inte :) Dyrt som skam men fint är det!!


En dag som jag trodde skulle bli lite trist blev helt toppen, Att glada människor och fina garner kan vara en sån energiboost för mig - detta ska man göra oftare (synd bara att plånboken inte fylls på lika ofta).Är nu supersugen på att lägga upp min Caramel men det får vänta tills sockarna har lämnat stickorna.

I övrigt - inger nytt!

2 kommentarer:

  1. Förstår att du hade en fantastisk dag :) Var där också och tyckte jag var i himlen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, visst var det - nu är det svårt att veta vad jag ska börja med. Allt gott/Ulrika

      Radera