torsdag 3 april 2014

Stickfest på Grötö

"Sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinnet"

Det är så det känns efter en helg på Grötö och årets SIV (Stickfest i Väst). Att man kan fylla på så mycket energi och varva ner så totalt som vi gjorde i fredags och lördags. Att träffa närmare 100 liksinnade kvinnor i alla åldrar (ja det var faktiskt även 3 män) som har ett mål med helgen, att sticka och träffa både nya och gamla vänner - det är få förunnat.

Grötö visade sig från sin allra bästa sida och det var riktigt vårigt när vi väl kom ut. Att åka skärgårdsbåten ut och se hur havet glittrar och måsarna skriker - då rinner all stress av och lugnet infinner sig.


Vaknade lördag morgon till en klarblå himmel och strålande sol, så efter frukost tog vi med sticket och gick ner till havet och gottade oss i två timmar till denna utsikt. 
Det enda som störde var ett par måsar som lyfte och landade i vattnet. Solen riktigt pickade i ansiktet - det var många som var lite rosiga i ansiktet på kvällen :)

Härlig vy att sticka till
Lite garner fick vi med oss hem trots att det inte behövdes mer i hyllan. Tant Kofta hade premiär på ett mönster från Eddy och det fick följa med hem tillsammans med två härliga Tjock Filisilk garner.
Ett par sockar "Påskris" ska det blir vad dessa "Trekkinggarner" och jag väntar bara på mönstret. 

Lite knitpro spetsar och kabel fick också komma med hem.

Workshops vad det dags för på em och jag provade på Tvåändsstickning med Anna Josefsson, Vinterverkstan och det var riktigt roligt. Inte så svårt som jag trodde men det tar lite tid, kanske bra för en just nu stressad själ. Fick med oss två fina ullgarner som räcker till ett par kortare pulsvärmare. De får nog bli min nästa "på-jobbet-stickning".
Man blir glad av stickning och lite vin
Efter lördagens workshop vad det virkning på gång och nu en stor uggla och nedan ser du bara rumpan. Mönstret och bild hittar du här. Vi firar en lyckad dag och workshop med lite vin :) Sen virkade vi och stickade fram till middagen som var toppen, och massa mat serverades.

Virkad uggla på gång

Stickning = kärlek - kärleken består men föremålen växlar
Ser redan fram emot SIV15!!

Happy knitting!

2 kommentarer: