söndag 10 augusti 2014

Den finaste semestern.... någonsin


Jaaa det är dagens sanning, denna semester jag haft ÄR den bästa och finaste och framför allt varmaste jag någonsin haft :)


Inte en enda heldag med regn och de få regnskurar som kommit har oftast varit en befrielse för då har det varit hett - men inte har temperaturen svalnat av för det.

Började semestern med en vecka på landet tillsammans med barnen och syrran och hennes son. 

Det tog oss ett par dagar, ja nästan hela veckan för att varva mer och på landet finns inte mycket annat att göra än att sola, bada, sova,  läsa, laga god mat, dricka goda viner. Smögen fick även sitt årliga besök men det  var inte så mycket att göra så vi köpte räkor, åt lunch, tog en lov på bryggan och åkte hem. Räkorna var svindyra men jättegoda!
 Finaste sonen :)
Förra veckan var vi på Bornholm hela familjen och vilka dagar vi hade, strålande sol och 26-28 grader varmt. Rena medlehavsklimatet hade vi med 23 grader sent på kvällarna och runt 24-25 grader i havet. Det var svårt att gå och lägga sig på kvällarna så vi spelade mycket kort -jag vann aldrig :( 


 Utsikten får vårt hotellrum
Solade mycket på en av de finaste stränderna jag varit på. Dueodde på södre Bornholm, så rent och snyggt och den  lenaste vitaste sand jag sett.
Jag rekommenderar Bornholm varmt och åter gärna dit igen.


Dueodde på Bornholm 
Sonen kör trial och SM-deltävling nr 3 och 4 gick av stapeln i Sotenäs första helgen i augusti. Tur är att Sotenäs bara ligger ca 20 min från stugan på landet (Gårvik) så vi åkte upp dit igen. Mamma och pappa var där så vi solade och badade. Lilla A som kämpade med trialen, stock och sten i den enorma värmen kom 2:a första dagen och hade segerpokalen med sig hem dag 2!!!! 

Dagens segrare!!
 Helgens priser 1:a och 2a
Sista veckan har vi varit hemma och bara varit, varmt och soligt har det varit även denna veckan och vi tog en dag bilen och åkte till Marstrand. Parkerade på Koön och sen 2 minuter med färja över till Marstrandsön. Ett kort besök på Carlstens Fästning och lite fönstershopping. Så mycket fina båtar det låg i hamnen och lite sugen på att skaffa båt blir jag allt - i ungefär tre minuter! Kan ingenging om båtar och regler till havs men jag är jättebra på att åka med!! Goda men dyra pizzor till lunch.

Carlstens Fästning på Marstrand 

Den ursprungliga färjan som gick till Marstrand 
I fredags bar det av till Taize, Frankrike för dottern som skulle dit med de konfirmander hon varit ledare för under året som gått. 
Så tomt det blir när ett barn inte är hemma, kommer aldrig klara att de en gång ska flytta!

Imorgon väntar jobbet igen och det är faktiskt helt ok att gå dit - tänk bara att fyra veckor går så fort. Vilken tur att man har ett jobb som man trivs på och har kollegor som man trivs med.


Mår bra!

I övrigt - inget nytt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar